El sector gastronòmic català celebra la cessió de la marca “Cuina Catalana” a la Generalitat per un període de cinc anys. Figures destacades com Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, han expressat la seva satisfacció per aquesta decisió, emfasitzant que la cuina catalana és un patrimoni col·lectiu. Xefs com Carme Ruscalleda i Jordi Vilà també han aplaudit el canvi, tot i que Vilà ha plantejat la necessitat d’un debat sobre la definició actual de la cuina catalana en un context globalitzat. Coincidint amb aquesta notícia, el món de la gastronomia catalana lamenta la mort de Paco Solé Parellada, propietari del restaurant 7 Portes de Barcelona, als 81 anys. Solé Parellada, un apassionat de la cuina catalana, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia el 2024. A més de la seva tasca al restaurant, va impulsar la Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de la Cuina Catalana, demostrant el seu compromís amb la preservació de la tradició culinària. La seva dedicació al restaurant 7 Portes, ubicat al barri del Born, va ser constant fins als seus últims dies.